Sigara Bırakmak İstiyorum
Sigara bırakmak istiyorum
Sigarayı bırakmak için ilk adım, öncelikle profesyonel bir destek almaya açık hale gelmektir. Çünkü her ne kadar kararlı olmak ve bırakmayı gerçekten kafaya koymak bu konuda önem teşkil etse de, sadece “kafaya koydum ben istersem bırakırım” demek ile mutlu olabilmeniz ve kalıcı bir şekilde bırakabilmeniz pek mümkün değil.
Sigara bağımlılığı, kesinlikle uzman yardımı gerektiren ölümcül bir madde bağımlılığıdır. Psikolojik kurguları çok sinsi bir tuzaktır.
İkinci adım, doğru desteği alabilmektir.
Günlük hayatınızda sizi sigara içmeyen durumların sigarayla olan ilişkilerini kafada bitirmeyi öğrenerek bırakmalısınız.
Eğer ben aylar sonra geri dönmek istemiyorum, irade gücüyle savaştığım kötü bir tecrübe istemiyorum, sürekli özleyip kıskandığım bir ruh hali yaşamak istemiyorum, sürekli sigaranın arkasından “yas” tuttuğum birine dönüşmek istemiyorum diyorsanız? mutlaka size sigara içme isteğinden kalıcı olarak nasıl kurtulacağınızı öğretecek olan yöntemi tercih edin.
Bu konuda da size en içten önerimiz, 36 yıldır 20 milyondan fazla sigara içicisini sigaradan kurtaran Allen Carr yöntemidir.
Sigara bırakmak istiyorum film
Dünyanın ilk ve tek sigara bıraktıran filmi “Bırakmak istiyorum” adı altında 2014 yılında sinemalarda yayınlanmıştır. Allen Carr Türkiye’nin kurucusu ve kıdemli terapisti Emre Üstünuçar tarafından sunulmuştur. Her yıl onbinlerce içiciyi sigaradan kalıcı olarak kurtaran 6 saatlik Allen Carr terapisinin sadece 1 saatlik bölümünü ekranlara taşımıştır. Ve sadece bu filmle bile sigaradan kalıcı olarak kurtulan binlerce içici var.
Film artık yayında ve internette değil. Dolayısıyla filmin içeriğini ve daha fazlasını merak ediyorsanız, mutlaka bir Allen Carr terapisine katılmalısınız.
Sigara bırakmak istiyorum Emre Üstünuçar
Emre Üstünuçar, 60’tan fazla ülkede ortalama %62 başarı oranı ile dünyada 20 milyondan fazla insanın sigarayı bırakmasını sağlayan, başarı oranı en yüksek sigara bıraktırma yöntemi olan Allen Carr Türkiye kurucusu ve Allen Carr Terapisti’dir.
2009 yılından beri Lig Radyo’da sporu sigaradan kurtarmayı hedefleyen, Türkiye’nin ve Dünyanın ilk ve tek sürekli “Dumansız Spor” radyo programını yapmaktadır.
Anne babalara çocuklarını sigaradan nasıl koruyacaklarını öğrettiği “Aman Yavrum İçmesin” seminerini yapmaktadır.
Ayrıca sigara içmeyen insanların, sigara içen sevdiklerine nasıl yardımcı olabileceklerini anlattığı “Sigara Sevdiklerinizi Öldürmeden” adında bir kitabı vardır.
Emre Üstünçar’ın en yakın tarihli sigara bıraktırma terapisine katılmak için, lütfen bizimle iletişime geçin.
Sigara bırakmak istiyorum ne yapmalıyım
Sigara bağımlılığı, hepsine yakın çok büyük bir parçası psikolojik olan bir bağımlılıktır. Sorunun fiziksel olan nikotin kısmı, sigarayı bıraktıktan sonra birkaç gün içerisinde sona erer. Ve hiçbir ağrı, sancı, sıkıntı hissettirmez.
Dolayısıyla sigarayı kalıcı olarak ve mutlu hissederek bırakmak isteyen kişi, sorunun %99’luk psikolojik kısmını nasıl devre dışı bırakacağını öğrenmelidir.
Bir sigara içicisi için destek almak alternatif bir seçenek değil,mecburi bir ihtiyaçtır. Fakat sigara bırakma merkezi adını taşıyan oluşumların çoğunun,doğru rehberliği sunamıyor olduğu gerçeğini her içicinin görebilmesi gerekir. Kişinin duygusal ve zihinsel durumunu doğru bir yola kanalize etmeden, ezbere yazılmış reçetelerle ve konunun gerçek uzmanı olmadan, bilgi sahipliği yerine fikir sahipliği yaparak insanları yönlendirmenin sonucunda hüsran kaçınılmazdır.
Sigara içicilerine en önemli tavsiyemiz: İçinde bulundukları sigara bağımlılığı sorununun psikolojik bir mesele olduğunu fark edip,bu alanda doğru desteği almaya yönelik bir arayış içinde olmalarıdır. Ve elbette bu konuda alanında bir numara olan Allen Carr ekibi olarak, kapımızı çalan herkesin mutlu bir içmeyen olması için tüm tecrübemizi sunmaya hazırız.
Sigara bırakmak istiyorum hattı
Sigara içicilerinin doğru yönlendirilmeye ve içinde bulundukları sorunun yapısını tam olarak anlamaya ihtiyaçları vardır. Sigara bırakma hattı, kendilerini arayan sigara içicilerine sorunun büyük kısmı olan psikolojik bağımlılık hakkında farkındalık yaratmak yerine, sorunun çok küçük bir kısmı olan fiziksel bağımlılık üzerine yoğunlaşır. Sigarayı bırakmanın ancak güçlü bir irade sergilenirse mümkün olabileceği fikrini benimsetmektedirler.
Ve içicilerin zihnine, sigarayı bıraktıktan sonra sürekli olarak ortaya çıkacak olan sigara içme isteğine karşı her seferinde direnç göstermeleri gerektiği aşılanmaktadır. Ancak uzun ve sancılı bir süreç sonrasında zamanla sorunun üstesinden gelebilecekleri yönünde bir algı yaratmaktadırlar. Bu direnç gösterme düşüncesi bile başlı başına bir fedakarlık duygusu yaratır.
İçiciye yoğun bir şekilde “birşeyden vazgeçme” duygusu hissettirir. Ortada irade göstermem gereken bir “ödül” ya da bir “destek” var ama çok zararlı ve bırakmak zorundayım inancını besler.